Onderzoek en publicatie

Het team van Una4All verdiept zich sinds november 2021 in burgerinitiatieven en zelfleiderschap. Momenteel bundelen we onze kennis en ervaringen rondom zelfleiderschap binnen groepsbewegingen in een publicatie.

Aanleiding
Er zit veel verschil tussen de wens/drijfveer om iets te veranderen in je lokale leefomgeving en het daadwerkelijk in beweging komen om een project te realiseren. Hoe bewegen lokale impactgroepen en wat hebben ze nodig om daadwerkelijk het verschil te maken?

Vanuit die vraag vertrokken we een aantal jaar geleden. Drie jaar lang hebben we interviews en coachingsgesprekken met initiatiefnemers gevoerd, masterclasses georganiseerd om ontbrekende kennis te ontvouwen, bijeenkomsten geobserveerd en gesprekken gevoerd met experts op het gebied van groepsdynamica, zelfleiderschap, organisatie en psychologie. Daarnaast voeren we ons eigen kwalitatief onderzoek uit waarin we deelnemers van lokale impactgroepen bevragen.

Nu zijn we op het punt gekomen waar we 3 jaar aan kennis en ervaring bundelen in een publicatie die we in 2024 zullen uitbrengen.

Workshops en lezingen
Onze nauwe samenwerking met groepen en onze verdiepend onderzoek geeft ons de basis voor het aanbod van onze workshops, masterclasses en trainingen. Niet alleen geven we trainingen bij lokale groepen, maar ook bij bijvoorbeeld gemeenten die burgers graag willen betrekken binnen het beleid. Heb je interesse in een van onze trainingen of workshops? Neem dan contact op met Sandra via sandra@una4all.org zodat we samen kunnen onderzoeken hoe we jou het beste kunnen ondersteunen.

Als eerste op de hoogte zijn van onze laatste inzichten?
Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief!